25/07/2020
CS:GO и LoL отново са най-популярните игри за последните 3 месеца!

Второто тримесечие на 2020 г. също отбеляза спадове в глобален мащаб, тъй като пандемията от COVID-19 се оказа разрушителна сила за всички пазари по света.

Както всички знаем много голям брой турнири бяха отменени, а организаторите им трябваше да се занимават изцяло с организирането на онлайн събития. Въпреки многото промени в статуквото при различните заглавия, League of Legends и CS:GO са двете игри, които заемат първите места по популярност и влияние сред геймърите. Класацията е направена с помощта на анализаторите от The ​​Esports Observer.

Именно те пуснаха своята класация днес, в която можем да видим как LoL и CS:GO гордо заемат първите две места при титлата „Най-въздействащи видео-игри“.

The ​​Esports Observer ни разясняват, че бройката на играчите и часовете гледаемост при League Of Legends са двата най-важни и допринасящи фактора за поставянето й начело в това тримесечие. CS: GO, от друга страна, има най-много турнири, организирани за последните три месеца, и е изплатила най-много парични награди.

Наред с пандемията от COVID-19, която държи хората в социална изолация, показателите като „часове гледаемост“ и „часове гледаемост на официални състезания“, са едни от най-правещите впечатление.

Междувременно новият тактически FPSVALORANT - дебютира в списъка на The ​​Esports Observer на трето място след затворената му бета версия през април. Въпреки че играта почти нямаше време, в което да се развие, рекордните зрителски числа, които я съпътстваха особено през затворената бета, допринасят за това тя да заеме престижното трето място.

Cool, a? Игра на 2 месеца, а вече трета по популярност в света.. :)