26/07/2020
Minecraft не спира да ни изненадва! Подкараха Windows 95 на компютър в играта!

Ако някога сте имали желание да сглобите истински работещ компютър с Windows 95 в Minecraft, то сега му е дошло времето. Новият мод в играта, който се нарича VM Computers, позволява на играчите да си поръчат компютърни части от спътник, обикалящ в орбита около света на Minecraft. По този начин вие ще можете да създадете компютър, който съвсем реално може да подкара Windows 95 и различни други операционни системи.

Модът използва VirtualBox, безплатен софтуер с отворен код за виртуална машина, който може да стартира остарели операционни системи като Windows 95. Това, което трябва да направите е, да поставите блок за персонален компютър и след това го използвате за създаване на виртуални твърди дискове, на които да инсталирате операционни системи от ISO-файлове.

Естествено, феновете Minecraft вече експериментират с VM Computers, а по форумите може да се открият и доста добри резултати, като например подкарването на играта Doom, която да работи в самия Minecraft. В близко бъдеще ще станем свидетели и на много повече експерименти, особено след като хората сглобят количество компютри, които зареждат различни операционни системи.

Ха! Ще можете дори да играете Minecraft на компютър в Minecraft..

Чак звучи ненормално!

Стартирането на Windows 95 и Doom е най-добрият тест до момента в играта. Виждали сме старата операционна система да работи на Xbox One, Apple Watch и дори като приложение, което можете да изтеглите и инсталирате в macOS, Windows и Linux.

Как мислите? Дали ще можем да видим и Crysis в Minecraft?

E, чак пък толкова.. 😊