LOL
12/07/2020
LoL: Worlds 2020 в Bubble-формат и само в един град.. И все пак е по-добре от нищо!

На доста места вече се говори, че разработчиците на Riot Games водят преговори за провеждане на Световното първенство по League of Legends в само един град. Схемата на събитието трябва да бъде в "bubble"-формат, което ще даде възможност все пак да има някакъв турнир на живо.

Въпросният формат е предназначен да ограничава контакта с външни лица, за да предотврати разпространението на коронавируса, като така ще е възможно да видим 24 класирани отбора за най-голямото събитие на играта.

Град Шанхай ще бъде домакин, а всички отбори ще бъдат настанени в един и същи хотел, седмици преди това - за да бъдат тествани и всичко да премине спокойно. Оттам тимовете ще се състезават на специално предназначена локация, която няма да бъде променяна до края на първенството.

До момента пандемията накара Riot Games да отменят Mid-Season Invitational, другото голямо международно събитие в календара на League of Legends.

"Ние сме ангажирани да предоставим най-големия спектакъл, който някога сме правили в Китай, за да отпразнуваме 10-годишния юбилей на нашата игра! Знаем, че трябва да сме търпеливи в плановете си, но ще отпразнуваме всичко, което обичаме и е свързано с League of Legends, със запомнящ се Световно първенство през 2020“.

Звучи обещаващо! Дано и да се случи!

Дерзаем.. :)