LOL
14/07/2020
Вече са ясни 4-те отбора за финалите по League of Legends

Над 22 часа бяха необходими през изминалия уикенд, за да се определят последните 2 отбора, които ще са част от големите финали на A1 Gaming League през есента. Най-добрите 8 отбора от четвъртия и петия турнир по LoL бяха разпределени в две групи.

В съботния ден UDRII BATKO започнаха със загуба 0:2 от Lesni Maturi, но по-късно имаха възможност за реванш и се възползваха по перфектен начин от вторият си шанс, като този път победиха с 2:0 и се класираха за решаващата среща. За тяхно съжаление там ги очакваха момчетата от Truee и след категоричното 3:0, именно те станаха третият участник в заключителния турнир на A1GL.

Неделята също ни предложи обрати и интересна битка през целия ден между два от основните конкурента. Breathe Your Last Breath успяха драматично да се наложат над P Slow Elo с 2:1, изпращайки своя опоненто в долната част на схемата. BYLB очакваха своя опонент на финала с преднина от 1:0 и след като PSE спечлиха безпроблемнно срещу BAKU CLAN, зрителите станаха свидетел на повторение на най-интересната среща от група Б. Всяка една от игрите беше изпълнена с напрежение и можеше да бъде спечелена от всеки един от отборите, но в крайна сметка P Slow Elo успяха да запишат цели 3 победни игри, завършвайки обрата, с което си заслужиха място във финаланта четворка. За Breathe Your Last Breath това беше още едно разочарование, губейки финалната среща в своята плейофна група и в първата фаза.

Така след изиграването на двете фази, след удължаването на сезона заради пандемичната обстановка, за финалният турнир се класираха следните отбори:

6 Coal

Random 5

Truee

P Slow Elo

Отборите ще се борят освен за титлата шампион на A1 Gaming League 2020, така и за награден фонд от 12,750 лева, който ще бъде разпределен между четиримата финалисти.