30/06/2020
Изнасилване, снимки и сексуален тормоз разрушиха най-голямата UK-организация Method Esports!

Method Esports, една от най-големите и известни гейминг организации в Обединеното кралство, се разпадна за броени дни.. И като казваме разпадна, то положението е повече от сериозно!

Генералният мениджър - Shanna ‘Darrie’ Roberts - подаде оставка, заедно с голям процент от състезателите, а моментното състояние граничи с абсолютен колапс.

Повечето от играчите и отборите на Method вече не съществуват, а спонсори като MSI и Corsair скъсаха договорите си.

Основателят на организацията - Scott McMillan - също публикува изявление по въпроса, заявявайки, че ще отдели време, за да осмисли добре бъдещето.

Ръководителят на Esports - Rob Evans - публикува дълъг Twit за времето, прекарано в Method, подчертавайки подобен инцидент на този, който се случи.

Припомняме ви, че през последните няколко дни, публично в Twitter, бяха отправени редица сериозни обвинения към бившия играч на Method - Josh, за които се твърдеше, че британецът е извършил множество престъпления. Те включват изнасилване, снимки на непълнолетни лица, склоняването им към сексуален акт, както и други форми на сексуално насилие и психологически тормоз.

Method веднага се опитаха да защитят, макар и лаконично своя играч, но известният журналист Rod ‘Slasher’ Breslau съобщи, че изказването е "лъжа" и че "членовете в организацията са били наясно с поведението на Josh от доста време".

Освен това изпълнителният директор на отбора и съосновател - Sascha Steffens - също е обвинен в сексуално посегателство над бившите членове на организацията - AnnieFuchsia и Swebliss, което той разбира се отрече. Момичета обаче, не останаха длъжни, като веднага пуснаха постове с доказателства и история за случилото се, по време не престоя им там.

Новините идват само след седмица, която ни донесе страшно много обвинения за посегателства и сексуален тормоз в гейминг-индустрията. Продължаваме да следим подобни казуси с нетърпение, като ще ви информираме своевременно за случващото се.