LOL
29/03/2020
Играчите от LCS поискаха анулиране на Spring Split 2020!

Миналата седмица повечето фенове на League of Legends не знаеха съдбата на пролетния сплит в LCS за 2020 година, след като именно той бе спрян поради нарастващите проблеми с коронавируса. Въпреки че LCS се завърна с онлайн формат през изминалия уикенд, по-голямата част от Асоциацията на играчите гласува за това остатъкът от сезона да бъде отменен.

Riot, разбира се, веднага се свързаха с Асоциацията на професионалните играчи, за да поискат мнението им относно това какво трябва да се направи със създалата се ситуация. През онова време, компанията обмисляше два варианта - или да отмени целия сплит, или да премине към дистанционно провеждане. В отговор на това от LCSPA изготвиха анкета за членовете си, за да гласуват и споделят своето мнение.

Когато се стигна до момента, в който играчите трябваше да разяснат защо искат да отменят сезона, ситуацията стана малко по-трудна за обяснение. Една част от професионалистите сподели, че като цяло Spring Split не е от особено значение.. Друга група пък, беше загрижена за своята безопасност. Третият сбор от международни играчи просто искаха да се върнат при роднините и семействата си.

Въпреки това, всички знаем, че компания като RIOT Games едва ли ще се "свие" до такава степен, че да закрие едно от най-гледаните първенства по LoL на планетата..