CS:GO
26/03/2020
Промени разтърсиха MIBR – “zews” напусна отбора!

MIBR обявиха пред общността, че треньорът на отбора - Wilton "zews" Prado, напуска организацията, като наблегнаха на думата „незабавно“..

И така месец март, 2020 година даде началото на края на петнадесетмесечното пребиваване на 32-годишния треньор, като част от MIBR. Отбор, с който той се събра през декември 2018 г., като част от споразумението за трансфер с Liquid, което включваше и размяна на Jake "Stewie2K" Yip и Epitacio "TACO" de Melo.

И докато точно Liquid продължиха да постигат успехи с новите си попълнения, печелейки пет поредни титли една след друга, както и втория сезон на Intel Grand Slam, и то само за 63 дни, то колегите им от MIBR определено нямаха какво да извадят като резултат.. Бразилският състав така и не успя да спечели някой гранд-финал след 22 изиграни събития, и то точно след привличането на “zews” и “TACO”. Като все пак някакви успехи, можем да споменем едно 3-то и едно 4-то място на IEM Katowice 2019 и CS:GO Asia Championship.

Неуспешните резултати на екипа се усложниха и от непрекъснатите промени в състава, особено след решението за замяна на Marcelo "coldzera" David и João "felps" Vasconcellos, за така и недоказалите се Ignacio "meyern" Meyer и Vito "kNgV-" Giuseppe. Въпреки ротациите, техните резултатите така и не се подобриха, след като завършиха последни на cs_summit5, и не успяха да излязат от групите на DreamHack Open Anaheim и BLAST Premier Spring Series.

Това, което може би малко утеши феновете, е разкритието на Gabriel "FalleN" Toledo, че мениджърът на отбора Ricardo "dead” Sinigaglia ще заеме треньорската позиция.. И то забележете – няма да бъде временно, а за постоянно!

 

Сега съставът на MIBR изглежда по следния начин:

 

Gabriel "FalleN" Toledo

Fernando "fer" Alvarenga

Epitacio "TACO" de Melo

Vito "kNgV-" Giuseppe

Ignacio "meyern" Meyer

 

Ricardo "dead" Sinigaglia (manager/coach)