LOL
28/03/2020
RIOT пускат повече “Clash”-турнири заради коронавируса!

По всичко изглежда, че Riot правят всичко възможно, за да направят карантината у дома по-приятна за преживяване. Е, геймърите в това число поне имат известен опит и познания, нали?

Водещият продуцент на League of Legends - Joe “New001” Tung обясни днес, че турнирите от сериите Clash ще се провеждат по-често, в опит да „улеснят нас и нашите приятели през времето“ от карантината по време на коронавирус.

„Ще пуснем Clash по-рано от планираното, като през това време ще го изпълняваме и по-често, така че вие ​​и вашите приятели да изживеете тръпката от победата или агонията от поражението…“, каза Тунг.

В момента основният фокус на компанията е насочен към стабилността на сървърите, тъй като има много повече играчи онлайн по едно и също време. След като екипът на разработчиците добие ясна представа за това какъв допълнителен капацитет ще бъде необходим, графиците на Clash ще бъдат актуализирани за всеки регион по света.

Riot вече нагласи следващия турнир от сериите да бъде през този уикенд, като първоначалните планове бяха за средата на април. Сблъсъкът ще стартира утре между 14:00 и 16:00 ч. CT в зависимост от това в коя група попадате вие ​​и вашият отбор.

Въпреки че не е ясно колко често Clash ще се появява при този по-чест график, Riot Devs ще информират феновете на играта незабавно, веднага щом се установи стабилността на сървъра.

Хайде на Лигата!