LOL
13/02/2020
Неприятно, но факт! 79% от играчите в LoL са жертва на тормоз!

Репутацията на токсичните играчи в League of Legends е добре документирана, а всички, които играем една от най-популярните игри в света, сме до болка запознати с тях. В скорошно проучване сред феновете обаче се установи, че тормозът продължава и след края на мача. 79% от 3 874 човека са споделили, че са били обиждани и заплашвани по време и след края на конкретна игра.

Най-честите форми на токсичност след мача са заплахите в чата, многократното изпращане на молби за приятелство (с цел заплаха на лично съобщение) и много случаи на сексуален тормоз, предимно към женските играчи по League Of Legends.

Тези статистики са факт благодарение на форумната платформа Reddit, а проучването, което стана факт през януари тази година, успя да анкетира някои от най-големите общности в League of Legends. Информацията, която беше събрана, включваше техния начин на живот, игра и цялостната им връзка с изключително популярната MOBA на Riot Games.

Всеки нормален човек би забелязал, че 3 874 потребители едва ли представляват всичките 80 000 000 играчи на League of Legends, но щом процентът е толкова голям сега едва ли ще спадне напред във времето.

32% от анкетираните, които са идентифицирани като жени, са били жертва на сексуален тормоз. Повечето мъже едва ли биха изпитали нещо подобно – там обидите се ограничават до „по-добрата джунгла печели“ или „за първи път ли играеш играта“..

Също така, близо 2400 души признават, че са спамили своите съотборници с “pings”, a цели 514 от 3784 респонденти са дали съвет на някого да посeгне към живота си…

Което е наистина глупаво и нелепо…

И така, скъпи приятели, определено има какво да научим от това изследване... Че дори и някои абсурди! Нашият личен фаворит е, че 70% от анкетираните са споменали, че играят League of Legends, за да се отпуснат и релаксират… На това ако не му се вика ирония, здраве му кажи!

Колко е вярно това твърдение особено на фона на всички нерви, които тази игра ни докарва понякога?