LOL
12/02/2020
„Lux” ще получи чудесен „buff”! Време е за светлинно шоу!

Има ли фенове на Lux? Що за въпрос… Трябваше да ви попитаме дали има фенове на други герои, освен Lux, нали? Хаха!

Ето че Riot Games насочват вниманието си към един от най-обичаните шампиони в League of Legends и то още в следващия пач. След като компанията се вслуша в обратната връзка от общността, Luxanna ще получи малко подобрения. Това ще зарадва феновете, които я играят на средната линията, така и тези, които помогат на своето ADC с поддържащата роля.

Силата на нейния Lighting Binding (Q) се увеличава от 70-250 (+0,7 AP) - на 80-260 (+0,6 AP), докато “cooldown”-ът му намаля от 13-ет на 9-ет до 11-ет до 9-ет секунди.

Промяната би трябвало да й даде възможността да успее да удържи линията си, да увеличи „огневата“ й мощ, както и да стои стабилно през началната фаза на играта. В настоящото състояние League of Legends предлага доста по-динамичен геймплей, а остарялата механика на Lux определено е спънка.

Липсата на мобилност, както тромавият и непредсказуем ултимат, често биват засенчвани от по-големите и по-силни герои, които имат и по-добри магии. Това доведе до срив при избора на "господарката на светлината", която е все по-малко (а на професионално ниво – изобщо) забелязвана от отборите.

След като oт Riot взеха под внимание обратната връзка от своята общност, Lux бе коригирана и вероятно ще можем да я наблюдаваме отново съвсем скоро – както на „mid”-а, така и на „bot”-a.

В средната линия тя има ужасния процент успеваемост от 49,94% за дивизия Platinum и нагоре. Като “support”-герой, нейният коефициент се е сринал до 46,39% - един от най-лошите за позицията.

Промяната в ултимата ще бъде подобна на тази на Ezreal, като Lux ще може да използва „flash“, докато e активирала своята най-силна магия. Това по-рано беше невъзможно и силно влияеше на потенциала й в играта.

Очаква се Patch 10.4 да излезе в четвъртък, 20-ти февруари.