11/02/2020
Промени в способностите разтърсиха Overwatch!

След последната актуализация в Overwatch доста фенове забелязаха промените във взаимодействието на „crowd control”-ефектите в играта, които допринесоха доста за геймплея. Промените са включени като част от текущия пач, който в момента е достъпен за тестване на PC.

PTR-актуализацията включва също „Hero Pools“ и „Workshop“-ъпдейти, както и елиминирането на някои всеизвестни и дразнещи бъгове.

Тази актуализация ще повлияе на това как способностите за "crowd control" взаимодействат едни с други. Въпросните магии ще могат да спират подобни такива, само ако техният ефект ще трае повече време.

Тази промяна е добре дошла за геймплея на играта, тъй в миналото всички „crowd control”-способности взаимодействаха по доста странен начин.. Повечето играчи вероятно могат да си спомнят моментите, когато Reinhardt ги зашеметяваше с неговия ултимат, след което Ana ги приспиваше, а Mei ги замразяваше. Тези моменти бяха изключително нелепи, а настоящият пач има за цел да промени точно това!

Въпроснaта "кръпка" ще разчупи и „meta”-та на играта, като очакванията са, че гореспоменатите герои ще бъдат не толкова чест избор на играчите, наред и с някои сходни на тях. Въпреки че промяната за някои фенове може да изглежда малка на пръв поглед, то тя определено може да окаже ефект в по-дълъг период от време.

Друга малка актуализация наскоро направи няколко промени и в героите Brigitte, Wrecking Ball и Widowmaker, които бяха ударени от “nerf”-ове.

Общо взето, всички неща, които Jeff Kaplan обеща в неотдавнашния доклад на разработчиците, бяха спазени.

Оттук нататък ще бъде интересно да видим как екипът на Overwatch продължава да се справя с баланса на играта!