CS:GO
10/02/2020
CS:GO с нов рекорд! Повече от 900 000 активни играчи за денонощие!

Феновете на играта продължават да поставят рекорди! Осемгодишният бестселър на Valve продължава да гази цифрите, като този път той надмина бройката от над 901 000 уникални души, играещи CS:GO за период от 24 часа.

Първият масивен ръст на играчи дойде, когато играта стана безплатна през декември 2018-та, което увеличи средния брой играещи с около 200 000. Да, няма как да пропуснем да споменем, че играта се напълни и с хакери, но пък те винаги са били чара, който Counter-Strike е придобивал (къде в добър, къде в лош смисъл..).

С въвеждането на Operation Shattered Web през ноември Valve отновно освежиха CS:GO. След като операцията бе пусната в активен режим, то пиковите играчи и средният брой такива не са спирали да се покачват от месец на месец.

Изненадващият старт на въпросната операция, съчетан с безплатната вече игра улесни новите играчи, давайки им възможност да влизат навсякъде, където ги насочи техният интерес. От компанията разработчик дори споменаха, че CS:GO е отлетяла до нови висоти, дори побеждавайки вътрешния си „съперник“ - DotА2.

Предишният рекорд на играта беше 874 875 души през април 2016 г. Периодът съвпадна с MLG Columbus Major, на който турнир Luminosity победиха Natus Vincere, за да си осигурят шампионската титла.

Не ни остава нищо друго, освен да очакваме месеца през тази година, в който CS:GO ще надмине и умопомрачителната цифра от 1 000 000 активни играчи за денонощие!

А с оглед на това какви турнири предстоят, определено мисията няма да бъде невъзможна!