CS:GO
06/02/2020
Стартира FLASHPOINT: първата CS:GO-лига собственост на отбор!

Съвсем скоро стартира “FLASHPOINT” - новата CS:GO-лига, чието старо име може би ще ви подсети за какво говорим – а именно “B Site”.

Интересното в случая е, че това ще бъде първата лига, чиито собственици са отбор. Не само това, но през 2020-та ще бъдат раздадени и около $2 000 000 долара в наградни фондове, което звучи чудесно!

Собствениците са решили да включат Immortals Gaming Club (mibr), OverActive Media (MAD Lions), Cloud9, Gen.G, Dignitas и c0ntact Gaming.

Логиката зад новосъздадената лига е, че тя ще се финансира от конкуриращи се помежду си организации, което ще създаде устойчивост и просперитет, както за самите отбори, така и за техните играчи. Новосформираното първенство има ясни цели, които сочат само в една посока – конкуренция с големите организации и съревноваване с основните лиги и турнири.

Duncan “Thorin” Shields и Christopher “MonteCristo” Mykles ще влязат в ролята на добре познатите ни анализатори за FLASHPOINT, но също така ще участват и в много начинания „зад кулисите“. Компания от екрана ще им правят и Auguste “Semmler” Massonnat, Daniel “ddk” Kapadia, James Bardolph, Anders Blume, Jason “moses” O’Toole и Sean Gares.

FLASHPOINT трябва да започне днес с отворени квалификации, а скоро след това предстои да видим и цели два сезона, които ще се изиграят през годината.

Няма как да не ни е интересно да проследим колко далеч може да стигне това начинание. Всички сме наясно, че в CS:GO-общността подобни стремежи доста често биват хулени и поставяни под лупа от страна на феновете. Съгласни сме, че отборите, които ще вземат участие, не са най-големите имена на CS:GO-сцената, но индикациите ни показват, че това бързо може да се промени с времето.

Все пак всяко начало е трудно, но най-важен е крайният резултат!