24/07/2019
Кои са шампионите от сезон 2 на A1GL?

След четиримесечни битки кулминацията на втория сезон на A1 Gaming League се състоя тази събота в зала 3 на НДК. Всички финалисти се изправиха един срещу друг, за да определят кои ще са шампионите в различните дисциплини.

Първият финал за деня беше между Felzak и Sham3less, които завършиха редовния сезон съответно първи и четвърти в крайното класиране на Hearthstone. Момчетата бяха изключително подготвени и мотивирани да се представят на ниво, но в крайна сметка шампионът трябва да бъде един. Felzak показа, че не случайно е събрал най-много точки от квалификациите и успя убедително да надделее и да грабне първата купа за деня.

Малко след тях на сцената се качиха и двамата финалисти в дисциплината Clash Royale. Сблъсъкът започна ударно за Rosen 3:16, който бързо поведе с 2:0 и по всичко изглеждаше, че интрига няма да има. За радост на всички неутрални зрители Ivan беше на друго мнение и въпреки че третата игра беше равна, последва преиграване, което той спечели и намали резултата във финала - 2:1. Петата игра ни показа, че Ivan вече е преодолял първоначалното си притеснение и с много добра игра стигна до равенството, а няколко минутки по-късно, в решаващия сблъсък, успя да осъществи пълния обрат във финала и с това да вдигне купата във втория сезон на A1 Gaming League.

От момента, в който се разбра, че night_watch и fist_sanchez са двамата класирали се за финала, всички тръпнеха в очакване да видят как ще продължи това легендарно съперничество. И двамата играчи ни подариха един изключителен мач през първия сезон, който се реши в последната секунда с последния удар към вратата, донесъл победа на fist_sanchez.

И този път най-добрите ни FIFA играчи не разочароваха всички, които ги гледаха и ни предоставиха великолепно шоу с тяхната запазена марка. Първата среща беше доста равностойна, като и двамата имаха своите шансове, но в 84 минута с гол на Еузебио night_watch успя да поведе в резултата и не остави много време за реакция, гарантирайки си преднина от 1:0 във финала.

fist_sanchez започна втората среща максимално концентриран, като само победа го оставяше с шансове за титлата и именно той успя да поведе в края на първото полувреме с гол на Еузебио в 45-а минута. Този резултат се запази до 70-а минута, когато с гол на Кристияно Ронално night_watch изравни резултата и отново постави под напрежение своя знаменит съперник. И двамата атакуваха, но така и не успяха да отбележат в редовното време. В продълженията тази тенденция се запази и може би всички зрители се надяваха на дузпи, но точно тогава, след перфектна атака, night_watch вкара гол, доближавайки се много близко до титлата. fist_sanchez хвърли всичко в атака след като загуба в този мач означаваше да се примири с второто място и в типичен негов стил беше много близко да шокира всички с гол в 122-ра минута, но не му достигна малко да стреля от дузпата след прекрасен пробив. С това последно положение, вторият сезон на A1 Gaming League имаше нов шампион. Иван Чуров успя да вземе реванш за загубата си отпреди 4 месеца и да вдигне купата над главата си с широка усмивка.

След драмата на FIFA финала програмата ни беше отредила да разберем кой ще е новият шампион по CS:GO от втория сезон на A1 Gaming League. Младата гвардия в лицето на FATE се изправи срещу легендите от HSBG, в които изпъкваха никове като MILENK0, pNSHr, GEK0 с доста години опит помежду им.

За съжаление, първата карта не успя да ни представи зрелището, което всички очаквахме и момчетата от FATE тотално прегазиха своя опонент, печелейки с категоричното 16:1 на de_inferno. Втората карта стартира доста по-равностойно и на паузата HSBG имаха 7 рунда, а FATE 8. За съжаление втората част на de_overpass беше отново доминирана от FATE и те съвсем категорично показаха, че са по-класният съперник в съботните финали на A1 Gaming League, а с това си осигуриха и чек за 2500 лева, купата и прозвището шампиони!

За последния сблъсък от финалите на A1 Gaming League организаторите бяха отредили за League of Legends. Шампионите от първото издание Random 5 имаха възможност да повторят своето постижение, като тяхното препятствие бяха момчетата от 1-2 puti. Първата среща започна и протече доста очаквано за мнозина, като R5 доминираха през по-голямата част и макар на моменти да играеха малко разконцентрирано, все пак успяха сравнително лесно да спечелят.

В този момент едва ли е имало много хора, които са се съмнявали как ще протече вторият сблъсък и победата на Random 5 изглеждаше сигурна. Но не и ако бяхте попитали момчетата от 1-2 puti! Те направиха смяна в състава си и започнаха втората среща доста надъхано, готови да покажат на всички, че не случайно са финал. В началото на срещата водеха в резултата и печелеха важните моменти, но постепенно Random 5 се върнаха в играта и 36-а минута, когато бяха убили 3-ма от отбора на 1-2 puti и започваха барон, се случи нещо невероятно. Delev отиде в базата на Random 5 и започна да я събаря, успя да остане жив и след 3 удара спечели играта, шокирайки всички в залата. Безспорно един от най-великите моменти през двата сезона на A1 Gaming League.

Третата част започна отново с предимство за 1-2 puti, но Random 5 надграждаха своята игра и във важните моменти бяха по-добрият отбор, печелейки с малко предимство в тънките моменти и точно това ги прави толкова завършен отбор. В 28-та минута от играта Random 5 успяха да наложат своята воля и да станат първият отбор, който дублира титлата си в A1 Gaming League.