LOL
07/05/2019
Random 5 отново на върха след драматичен финал на втората квалификация

Празничният уикенд преди Гергьовден ни предостави поредната порция интересни и оспорвани срещи за втората квалификация по League of Legends от втория сезон на A1 Gaming League. След относително спокоен първи ден на турнира, вторият беше изключително оспорван и бяха нужни малко над 9 часа, за да се определи поредният победител в квалификациите.

Всички срещи бяха коментирани от нестандартно "дуо" в лицето на Dark Abro и Мартин "Abro" Абрашев, като Zudung беше в заслужена почивка на неназовано място!

Неделя ни предостави 2 изключително интресни срещи, във вторият 1/2 финал за деня Corrupted Wolves успяха да обърнат PlayHub E-Sports след като загубиха първата игра, но все пак с краен резултат от 2:1 се класираха за финала, където ги очакваше шампиона от първия сезон на A1 Gaming League и безспорно най-добрият отбор в България - Random 5, който от своя страна беше елиминирал по-рано nGage eSports.

Разбира се, че фаворит във финалният сблъсък от втората квалификация бяха момчетата на Random 5 и те бързо оправдаха очакванията, като поведоха и спечелиха първата игра, давайки им аванс от 1:0. За радост на неутралните зрители Corrupted Wolves излязоха още по-мотивирани и с много добра игра успяха да изравнят серията до 1:1. В Третата и решителна игра Random 5 за нито един момент не изпуснаха Gold предимството си, като не позволиха на своя опонент да вземат нито една кула, дракон или барон през цялото време и съвсем заслужено спечелиха срещата и 100те точки.

Крайно класиране от втората квалификация:

1. Random 5
2. Corrupted Wolves
3. PlayHub E-Sports
4. nGage eSports
5. 4FunPlayers
6. OSTANALITE
7. цацасбира
8. UDRII BATKO

Следващата квалификация от втори сезон на A1 Gaming League по League of Legends ще се проведе на 15 и 16 юни и всеки може да се запише, независимо дали е участвал, победил или загубил в първия турнир. Колкото повече играете, толкова по-голям шанс имате да се класирате сред първите 8, които печелят точки за генералното класиране.

За да имате винаги актуална информация, може да ни последвате във:

Facebook Instagram Twitch YouTube