LOL
15/04/2019
1-2 puti i legash спечелиха първата квалификация по LoL от сезон 2

Новият сезон по League of Legends започна ударно с цели 48 отбора в първата квалификация, като сред тях липсваха познати лица от предходното издание, като 6 Coal и шампионите Random 5, които явно бяха решили да пропуснат началото. Всички срещи, които предавахме в нашия Twitch канал бяха коментирани от любимото ви дуо Zudung & Abro.

След изиграването на всички срещи от първия ден за неделя останаха 4 отбора - 1-2 puti i legash, Corrupted Wolves, We FFast и 3001 godina challenger, като те успяха да сътворят няколко много запомнящи се и вълнуващи сблъсъци продължили повече от 8 часа. В битката за 3то място и повече точки на отборите на Corrupted Wolves и 3001 godina challenger им трябваха максималният брой срещи, за да определят победителят. CW поведоха с 1:0, но 3001 успяха да обърнат играта, въпреки няколко доста въпросителни пика в развоя на двубоя. Впечатление направи Top Lane'а на 3001 godina challenger и неговият Renekton, който направи доста добра игра и помогна на своя отбор да затвори мача с 2:1.

Финалът изправи един срещу друг We FFast и 1-2 puti i legash, като фаворит в срещата влезе отбора на WFF, в чиито редици изпъкваха имената на доказани играчи като Samanan, Shripel и WildRabbit. Въпреки това те изгубиха първата част от двубоя след доста приятна игра на 1-2 puti, което от своя страна доведе до мобилизация в редиците на We FFast и успех във втората, за да докарат финала до 1:1.

В последната игра на финала, 1-2 puti i legash избраха да рискуват с интересна композиция, която включваше Florenn с Blitzcrank, Morgana на mid с Glacial Augment, чиято работа беше да пази своето ADC - Jordash, който от своя страна направи невероятна игра на Kai'Sa с 21 убийства, а джунглата с Gragas хвърляше страхотни ултимейти през цялата игра.

От другата страна Samanan и Shripel направиха доста силни втора и трета игри, като показаха, защо Irelia и Ryze трябва да бъдат банвани срещу тях. Интересна подробност беше и Hecarim бан в 3 от 3 игри срещу джънглъра на We FFast, който в полуфиналите направи много силна игра с този герой. Te избраха да рискуват първата игра с Rakan и Xayah funnel и Sona и Taric бот лейн, но за тяхно съжаление това не оказа правилното решение.

1-2 puti i legash с много солидна игра през целият уикенд съвсем заслужено си осигуриха 100те точки и победата в първата квалификация от втория сезон на A1 Gaming League.

Следващата квалификация на A1 Gaming League по League of Legends ще се проведе на 4ти и 5ти май и всеки може да се запише, независимо дали е участвал, победил или загубил в първия турнир. Колкото повече играете, толкова по-голям шанс имате да се класирате сред първите 8, които печелят точки за генералното класиране.

За да имате винаги актуална информация, може да ни последвате във:

Facebook Instagram Twitch YouTube