HEARTHSTONE
09/04/2019
Tidal спечели първия турнир по Hearthstone от Сезон 2

Кристиян Калинов с ник Tidal е първият шампион в дисциплината Hearthstone, част от Втори сезон на A1 Gaming League.

На финала Tidal (Hunter) се наложи с 2:0 над MrHyde (Paladin), с което си осигури максималния актив от 100 точки в генералното класиране. Ето как изглежда то:

1. Tidal - 100 точки
2. MrHyde - 75 точки
3. Felzak - 60 точки
4. Teachera - 40 точки
5. HisShadow - 25 точки
6. SilentStorm - 25 точки
7. jentar0 - 25 точки
8. sham3less - 25 точки

Интересен факт е, че шампионът от миналия сезон - Prodigy, успя да се класира за плейофите, спечелвайки единствено първата квалификация. Дали и Tidal ще последва примера му, предстои да разберем.

Първата квалификация от Втори сезон на A1 Gaming League предложи доста изненади. Завършилият на четвърто място миналия сезон pagK0 отпадна още в първи кръг, а един от фаворитите в неделния ден - PuyolLegend, приключи участието си на крачка от топ 8.

Всички срещи се играха в режим Specialist. Благодарение на новия формат турнирът протече изключително гладко и експедитивно. Така успяхме да проследим повече и по-интересни срещи, отколкото по време на първи сезон.

Най-много играчи заложиха на Hunter декове - цели 20, като 16 от тях използваха разновидности на Midrange. На второ място по популярност се нареди Mage. Играчите използваха предимно Frost Lich Jaina, но видяхме и цели 3 Big Spell Mage-a, което предвид ниската популярност на архетипа в момента, е голяма изненада. Warrior-ите залагаха на контролиращи декове, но в този турнир не се представиха на ниво.

В първия квалификационен турнир за сезона видяхме много нови лица. От всички играчи, завършили в топ 8, само SilentStorm и Felzak бяха записвали точки в рамките на A1 Gaming League. Двамата са и най-успешните български играчи в последните няколко месеца - класирали се за престижното международно състезание Hearthstone Masters Tour. SilentStorm и Felzak се срещнаха на четвъртфиналa в нашия турнир и сътвориха истинско зрелище, което успяхме да проследим с коментар на живо от кастърите Момчил Киряков и Александър Костов.

Следващата квалификация от втори сезон на A1 Gaming League по Hearthstone ще се проведе на 28 април и всеки може да се запише, независимо дали е участвал, победил или загубил в първия турнир. Колкото повече играете, толкова по-голям шанс имате да се класирате сред първите 8, които печелят точки за генералното класиране.

За да имате винаги актуална информация, може да ни последвате във:

Facebook Instagram Twitch YouTube