HEARTHSTONE
29/03/2019
Нов формат на HearthStone турнирите - Specialist

След успешния първи сезон на A1 Gaming League е време за нови предизвикателства. Втори сезон започва съвсем скоро - на 7 април. Структурата на провеждане ви е добре позната - 4 квалификационни турнира, плейоф фаза и финали.

Новото в сезон 2 е форматът, в който ще се провеждат двубоите по HearthStone. Както Blizzard Entertainment, така и ние ще се разделим с Conquest системата, за да привестваме новия SPECIALIST.

В Specialist формата се играе best of 3 игри, но банове няма. Всеки участник трябва да е подготвил 3 тестeтa от един и същи клас, като едно от тях трябва да бъде предварително обяено като капитан. Другите 2 тестета трябва да имат поне 25 карти, които да фигурират и в тестето-капитан. Различните могат да бъдат до 5. Важно! Имайте предвид, че 2 броя еднакви карти, например два Flare-a, се броят за две карти, а не за една. В първата игра и двамата играчи трябва да играят с тестето-капитан, а след това, с което от трите си пожелаят.

Накратко:

- Играчите подготвят 3 дека с по 30 карти всеки;
- И трите дека трябва да са от един и същ клас;
- Дековете се наричат Капитански, Втори и Трети (Primary/Captain, Secondary, Tertiary);
- Капитанския (Primary) дек е основния дек, с който участвате на турнира;
- Secondary и Tertiary дековете трябва да имат поне 25 карти, участващи и в Капитанския дек. Останалите 5 са по ваш избор;
- В първата игра и двамата играчи задължително избират Primary дека си;
- В следващите игри играчите избират дек по избор от трите.

Виж всички дати на квалификациите и се запиши сега ТУК - първа квалификация 07.04.2019!

Всеки може да се запише за участие в квалификационните турнири, независимо дали вече е участвал, победил или загубил в първия сезон. Колкото повече играете, толкова по-голям шанс имате да се класирате сред първите 8, които печелят точки за генералното класиране.

За да имате винаги актуална информация, може да ни последвате във:

Facebook Instagram Twitch YouTube