28/03/2019
Първите шампиони на A1 Gaming League вдигнаха купите

На 23 март А1 Gaming League излъчи своите първи шампиони в пет дисциплини – Counter-Strike:GO, League of Legends, FIFA19, Hearthstone и Clash Royale! 

Финалите на сезон 1 ще бъдат запомнени с оспорвани битки, емоционални обрати и изключително продължителни срещи, които държаха феновете на тръни до самия край на събитието в зала 3 на НДК. 

Първата голяма радост и наслада за публиката беше финалът по FIFA19, който предизвика истинска експлозия на главната сцена. Един срещу друг се изправиха играчът от турския е-спорт отбор FUTBOLIST Сезер “fist_sanchez” Сабриев и Иван “night_watch” Чуров, който отскоро е част от е-спорт дивизията на Манчестър Сити. По-слабият отбор, с който игра Sanchez, не му попречи да изравнява непрекъснато преди решителния гол, изправил го на крака пред конзолата след продължителния мач. Sanchez вдигна трофея и си спечели и уважението на опонента, който дори го поздрави във Facebook за добрата игра: 

„Който е гледал днес знае, че отново съм на колене пред играта... (…) Въпреки всичко истински поздравления за Санчез, който със значително по-слаб отбор на PS4 успя да ме победи и да спечели сезон 1 на А1 Gaming League.“

S0undbg и k_angelov15 завършиха съответно на трето и четвърто място. 

Не по-малко интересен беше и финалът по CS:GO, който срещна на сцената отборите на BRro, включил се единствено в една от четири квалификации през сезон 1, и FATE, които не слизаха от топ 3 във временното класиране. В крайна сметка BPro спечели финала и наградата от 2 500 лева! Награди взеха и отборите, класирали се на трето място – SNP и TDR, които, заради технически препятствия, не успяха да довършат мача. 

В League of Legends удоволствие за феновете беше играта на Random 5, които положиха огромни усилия, за да вдигнат купата, побеждавайки KNI. Впоследствие момчетата се класираха и за финалите на Esport Balkan League в Белград, които ще се играят на 30 март. На трето и четвърто място на събитието у нас се класираха Corrupted Wolves и 6 coal, също познати на феновете от онлайн турнирите през сезона. 

 

Интересни битки наблюдавахме по време на финалите на Clash Royale и Hearthstone. В мобилната игра надмощие взе Ivan, награда за второ място взе keep_calm, а на трето и четвърто място се класираха G Dani и Lost Future BG.

С нови сили и още по-добра стратегия Prodigy, първият шампион от квалификация #1 на лигата, спечели купата по Hearthstone. Последваха го xMASSACRE, m3сu и раgk0.

 

На място през целия ден в зала 3 на НДК се провеждаха и турнири по Fortnite, 1v1 League of Legends, FIFA19 турнир по двойки и Brawl Stars. Още снимки от финалите на Сезон 1 можете да намерите в нашата Facebook страница. Запис от всички най-интересни срещи можете да гледате в Twitch канала на A1 Gaming League, който предаваше на живо през целия ден.