HEARTHSTONE
24/02/2019
Най-добрите 8 HearthStone играчи у нас ще мерят сили на Плейофи

На 3-ти март A1 Gaming League се завръща с дисциплината HearthStone. На връх Националния празник най-добрите осем играчи по HearthStone ще се впуснат в битка за класиране на големия финал в зала 3 на НДК.

ПРОВЕЖДАНЕ

Плейофите ще се проведат във формат GSL Groups. Всяка среща ще се проведе в добре познатия формат Best of 3, Conquest, с един бан. Играчите са длъжни до 28 февруари включително да предоставят трите турнирни дека, с които ще участват по време на Плейофите. Може да го направят в официалния Discord канал, чрез мейл или съобщение до администраторите.

ИГРАЧИТЕ - ГРУПА А

В Група А ще видим лидера в класирането Радослав Ватев (pagk0). Въпреки че не успя да запише победа в нито един от квалификационните турнири, pagk0 три пъти влезе в топ 4 и си осигури актив от 175 точки.

Трети в класирането след квалификационната фаза завърши Леис Абдулах (leis33) със 145 точки, дошли от вмъкването в топ 8 по време на първия квалификационен турнир и последвалите две трети места по-нататък. Именно leis33 победи pagk0 на малкия финал в третата квалификация и изглежда постави началото на интересно съперничество между двамата.

Красиан Митев (FreakyDevil) спечели втория квалификационен турнир, а наградата от 100 точки се оказа достатъчна за класиране на Плейофите. Тази победа дойде по доста куриозен начин, след като опонентът му на финала влезе в срещата с баннатия си дек. Последваха админски решения и драма до последния момент, когато в крайна сметка FreakyDevil надделя с 2:1.

На последното осмо място, даващо достъп до Плейофите, се нареди Николай Киров (xMASSACRE). Той събра 90 точки от три участия, а успехите му в онлайн ледъра на играта сочат, че по никакъв начин не бива да бъде подценяван. xMASSACRE е един от най-бързо "катерещите" се HearthStone играчи у нас всеки месец.

ИГРАЧИТЕ - ГРУПА Б

Две втори места от две участия и 150 точки изстреляха Борис Иванов (m3cu) до втора позиция в класирането след квалификационната фаза. Борис е сред най-известните турнирни играчи у нас. Фенът на Барселона и Лео Меси има десетки участия и отличия на онлайн и ЛАН турнири.

Иван Рудев (Felzak) за първи път записа името си в класирането по време на втория квалификационен турнир. Тогава включването на Malygos Druid сред избора на дековете му донесе четвърто място и 40 точки. Следващият турнир протече още по-добре за Felzak, който грабна първото място и 100-те точки след победа с 2:1 срещу m3cu. Кой от двамата ще стигне по-напред по време на Плейофите, предстои да разберем на 3-ти март.

Петото място в класирането бе за Петър Петров (Prodigy) - първият ни шампион от квалификациите. На първия турнир по HearthStone от A1 Gaming League през вече далечния ноември, 2018-та година, Prodigy се наложи с 2:1 на финала срещу pagk0. Евентуален реванш между двамата обаче минава през класиране за големия финал в зала 3 на НДК.

Последен в Група Б, но не и по умения с виртуални карти, е Петър Петев (2fat2carry). Въпреки че бе непознат за зрители и коментатори, Петър изненада всички спечелвайки последната квалификация на A1 Gaming League. Дебютантът победи на финала не кой да е, а m3cu и по този начин хвана "последния влак" за Плейофите. Непредсказуемостта на 2fat2carry поради липсата на турнирна информация, ще бъде неговото най-силно оръжие в надпреварата на 3-ти март.

ИЗЛЪЧВАНЕ

Най-интересните срещи от Плейофите ще се излъчват в Twitch с коментар от добре познатите ви Момчил Киряков (MorGalad) и Александър Костов (RupertMurloc), които бяха с вас и по време на квалификациите. Първите срещи ще започнат в 12:00 на 3-ти март..

За да имате винаги актуална информация, може да ни последвате във:

Facebook Instagram Twitch YouTube