HEARTHSTONE
04/03/2019
pagK0, xMASSACRE, m3cu и Prodigy се класираха за финалите по Hearthstone на 23-ти март в НДК

Поставеният под номер 1 след квалификационните турнири Радослав Ватев (pagK0) стана първият Hearthstone състезател, който се класира за финалите на A1 Gaming League. Компания ще му правят xMASSACRE, m3cu и Prodigy .

Плейофите на връх Националния празник 3-ти март противопоставиха осемте най-добри Hearthstone играчи в България, които успешно преминаха през филтъра на четирите квалификации. Всички срещи бяха излъчени на живо с коментар от добре познатите ви кастъри Момчил Киряков (MorGalad) и Александър Костов (RupertMurloc).

В първите мачове на група А pagK0 не срещна проблеми срещу xMASSACRE и след победа с 2:0 го изпрати в долната част на схемата. На другия полюс leis33 имаше нужда от 3 игри, за да се наложи над FreakyDevil - 2:1.

Три игри бяха нужни и във Финал Победители, където за първото място на финалите в зала 3 на НДК се бореха pagK0 и leis33 (Леис Абдулах). В гейм 1 Warlock-ът на Леис надделя над Odd Paladin-a на Радослав, но това не успя да разклати психиката на pagK0, който спечели последвалите две игри, съответно с Odd Paladin и Wall Priest. По този начин pagK0 затвърди безупречното си представяне по време на квалификациите и стана първия Hearthstone играч, класирал се за финалите на 23-ти март в НДК.

За втория слот на финалите от Група А се сблъскаха Леис и Николай Киров (xMASSACRE). След загубата си в първата среща, Николай бе отстранил FreakyDevil с 2:1 и влезе с известна доза самочувствие в двубоя за класиране. Дековете му пък се оказаха повече от успешни - Paladin-ът му се наложи над единствения Hunter дек в групата, а в гейм 2 Warlock-ът му донесе победата срещу Rogue-a на leis33.

В Група Б първите срещи противопоставиха двойките Felzak-Prodigy и m3cu-2fat2carry. Prodigy не допусна изненади, спечелвайки с 2:0, а другия двубой бе истинско удоволствие за публиката и коментаторите. Ветеранът Меси (Борис Иванов) и мистериозният 2fat2carry (Петър Петев) спретнаха цели 3 изпълнени с драма игри. Петър се класира за Плейофите само с едно участие, след като спечели последния четвърти квалификационен турнир. Направи го не срещу кого да е, а именно срещу Меси. Заформилото се съперничество между двамата направи плейофната им среща още по-интересна и вълнуваща. В гейм 1 Priest-ът на Меси му донесе победата, но в гейм 2 резултатът беше изравнен. Развръзката се случи в третата игра, където Deathstalker Rexar-ът на m3cu се оказа решаващата карта за победата му над Paladin-ския дек на 2fat2carry.

Във Финал Победители m3cu продължи победната си серия и отново Hunter декът му успя да му донесе победа, този път срещу Prodigy. Така Борис стана третият играч, класирал се за финалите в НДК.

В долната част на схемата Felzak победи 2fat2carry с 2:1, за да се изправи срещу първия A1 шампион от квалификациите Prodigy във Финал Загубили. В две доста бързи игри Prodigy успя да се наложи над опонента си и по този начин си осигури участие на финалите на живо на 23-ти март в НДК. Там ще мери сили с най-добрите Hearthstone играчи от първи сезон на A1 Gaming League за награден фонд от 2 000 лева.

Билетите за финалите на 23-ти март в зала 3 на НДК са вече в продажба. В момента могат да бъдат закупени на промоционална цена от 5 лева от билетния център на НДК, бензиностанции OMV или онлайн в мрежата на Eventim. Не пропускайте финала на първи сезон дори и да не сте сред класиралите се, защото ще имате възможност да участвате в много турнири и предизвикателства през целия ден на 23-ти март.