LOL
18/02/2019
Плейфоите стартират този уикенд

Този уикенд на 23ти и 24ти февруари ще се проведат плейфоите в дисциплината League of Legends. Няколкомесечните битки в редовният сезон определиха осемте отбора, които ще спорят за заветните 4ри места за финалите на живо в НДК. Всички участници са разпределени в две групи, които ще се проведат в GSL формат, което ще рече, че ще има бракет с двойна елиминация и дори даден отбор да допусне загуба това няма да означава, че ще отпадне веднага. Битките ще бъдат Best of 3, така че се пригответе за много LoL през уикенда.

В група "А" са отборите на 6 Coal, Random 5, Furgaite Parjoli и Cappyvishma. Момчетата от Random 5 бяха безапелационни в началото на квалификациите и спечелиха първите 2, като изглеждаха абсолютният фаворит за първото място, но в крайна сметка 6 Coal успя да спечели редовният сезон и да си осигури първият seed. Те изиграха невероятни 4 квалификации, като във всяка една завършиха топ 3 и бяха най-постояният отбор в първият сезон на A1 Gaming League.

В другата група сийдинга определи отборите на kaji nekwo ime, Corrupted Wolves, Definitely not washed up и LOL LO6ITE. Група "Б" ще се изиграе в неделя 24ти февруари, като първите срещи стартират от 13:00 часа. Тук основният фаворит за едно от двете места, даващи право на участие на финалите на живо в НДК през март месец е отборът на kaji nekwo ime. Момчетата от бившият отбор на GPlay, останаха само на 5 точки от първото място в редовният сезон след като се представиха изключително добре в последните 3 квалификационни турнира.

През уикенда ще излъчим 8 от 10те срещи в нашия Twitch канал, като всички те ще бъдат коментирани от добре познатите ви Никола "Zudung" Будинов и Мартин "Abro" Абрашев. Мачовете по график стартират от 13:00 часа.

За да имате винаги актуална информация, може да ни последвате във:

Facebook Instagram Twitch YouTube