CS:GO
18/12/2018
Доминациятa на TDR-Gaming продължава с втора поредна победа!

Двудневни битки и стотици изиграни рундове решиха победителя във втората квалификация на A1 Gaming League. Както винаги, всички интересни срещи бяха предавани на нашия Twitch канал с коментар от Борис "Metti" Георгиев и Кристиян "Neytrex" Иванов. Интересното е, че както в другата отборна игра на A1 Gaming League, League of Legends, така и в CS:GO, имаме отбор, който печели 100те точки за втори пореден път и дава заявка за солидно представяне не само на плейофите, ами и за финалите на живо!

DZVEROVE отново срещнаха TDR-Gaming и този уикенд, но едно стъпало по-надолу по време на 1/2 финалите. Първата карта беше de_cache и по всичко изглеждаше, че момчетата от DZVEROVE са успели да преодолеят болезнения начин, по който загубиха финала в първата квалификация и съвсем спокойно и заслужено спечелиха с 16:9, доближавайки се до финалния сблъсък. TDR-Gaming от своя страна явно имаха друг план как да се развие неделният следобед за тях и много бързо и категорично взеха следващите две карти de_mirage и de_train, съответно с 8:16 и 4:16, осигурявайки си участие в последната среща на турнира.

Вторият полуфинал противопостави FIRE-L и S_and_P отбор, съставен от едни от най-известните български играчи. В първата карта имаше малко напрежение и по-класният отбор в лицето на S_and_P успя да вземе de_inferno с 16:10. По време на втората карта напрежението тотално отсъстваше и pNshr и компания унищожиха FIRE-L на de_mirage с 16:0.

За съжаление, явно класирането на FIRE-L за 1/2 финалите беше максимумът за отбора по време на тези квалификации, тъй като те успяха да спечелят едва 11 рунда за последните си три карти в турнира. DZVEROVE бяха безапелационни, печелейки de_inferno на 2 и de_cache на 9. С това те си осигурха третото място в квалификацията.

Финалът поне предварително изглеждаше доста интересен, но започна катастрофално за S_and_P, които бяха тотално надиграни на de_inferno и губеха с 13:0 от TDR-Gaming, а крайният резултат от картата беше 16:5. Втората карта беше de_overpass, като и на нея всичко изглеждаше загубено за звездната сборка S_and_P, които бързо губеха с 5:14. Явно това беше достатъчно, за да се активизират момчетата и опитът и качествата им най-накрая се проявиха, като успяха да докарат ситуацията на overpass до 14:15 и имаха предимство с парите и оръжията, но добре изиграна ситуация на TDR-Gaming на Б бомба докара нещата до своя логичен завършек. Отборът на TDR успя за втори пореден път да спечели квалификацията и с това да си осигури нови 100 точки за генералното класиране.

Крайното класиране от втората квалификация по CS:GO на A1 Gaming League е следното:

1. TDR-Gaming - 100 точки
2. S_and_P - 75 точки 
3. DZVEROVE- 60 точки 
4. FIRE-L- 40 точки 
5-8. YTBN - 25 точки 
5-8. Akcioner - 25 точки 
5-8. blkrg - 25 точки 
5-8. LuckEx - 25 точки

Следващата квалификация на A1 Gaming League CS:GO ще се проведе на 12 януари и всеки може да се запише, независимо дали е участвал, победил или загубил в първия турнир. Колкото повече играете, толкова по-голям шанс имате да се класирате сред първите 8, които печелят точки за генералното класиране.

За да имате винаги актуална информация, може да ни последвате във:

Facebook Instagram Twitch YouTube