24/09/2020
Отложиха early access-a на Baldur's Gate 3 с една седмица!

Baldur's Gate 3, играта, която трябваше да стартира в „early-access“ от 30 септември, бе отложена, тъй като се нуждае от малко повече време, според нейните разработчици. Larian Studios обявиха днес, че заглавието е изместено с една седмица, до 6 октомври, за да се разрешат някои проблеми със стабилността и локализацията в последния момент.

Нашият водещ принцип при „early-access“ е, че е добре да има по-дребни бъгове или незначителни такива, но и задължително да предложим на играчите един нормален и стабилен геймплей“ - казват от студиото.

„Почти сме готови, но имаме няколко неочаквани закъснения, както и някои проблеми със стабилността, които оправяме. Поради закъсненията, преводът на играта на различни езици също се бави, а ние искаме да осигурим перфекционизъм за всеки един фен по света..“

Larian предполагат, че ще е необходима още една седмица, за да е всичко изрядно, но също така предупредиха, че играта не е била „прекарана“ и през инструмента World Tester. Този процес вече е в ход, резултатите изглеждат добри, но все още не са перфектни, което предполага, че е възможно по-дълго забавяне, ако се открие нов проблем.

Въпреки това от студиото са оптимисти, като това си личи и в една от последните им публикации: „Ранният достъп ще стартира на 6 октомври в Stadia, Steam и GOG! Така е, този път е истина!"

Ранното издание на Baldur's Gate ще струва 60 долара, което го прави най-скъпата компютърна игра на Larian, въпреки че все още не е завършена.