LOL
23/09/2020
League of Legends с рекордна гледаемост от 2016 година насам!

Eкипът на LCS (NA) успя да се похвали с доста добър успех откъм гледаемост през 2020, въпреки глобалната пандемия и всички затруднения, които тя предизвика. Именно League of Legends успя да достигне нови рекорди от 2016 година досега, като това бе официално обявено от Riot Games по-рано днес.

Това лято са изгледани близо 35 милиона (34 667 939) часа, според компанията. На свой ред, LCS вижда и увеличение на зрителската аудитория по отношение на времето с близо 72% в сравнение със Summer Split 2019.

За да се продължи фокусът върху увеличаването на зрителите, Riot положиха усилия в разширяването на предсезонния формат за 2020. Тъй като плейофните мачове обикновено привличат повече внимание от редовните игри през сезона, решението им донякъде беше логично..

И правилно, в последствие!

По всички изчисления, плейофите са успяли да привлекат много повече публика през 2020 г. в сравнение с миналите сезони. Със средно-минутна аудитория от близо 485 000 зрители по време на летните финали, LCS е постигнала увеличение с 27.47% спрямо 2019.

Наблюдава се и нещо още по-интересно.. Тази концепция става все по-широко разпространена, като други региони също приеха по-разширен плейофен-формат, а професионалните спортни лиги като MLB също започват да виждат перспективата към по-високите зрителски числа.

И като заговорихме за висока гледаемост.. Само след 2 дни започва и световното първенство… 😊

Готови ли сте?