25/09/2020
Куриоз! VirtusPro спряха от участия целия си Dota2-отбор!

Вчера стана ясно, че VirtusPro и целият им Dota2-отбор преминава в неактивност, докато организацията не реши какво да прави в бъдеще.

Напоследък част от отборите от региона претърпяват значителни трансформации. Ето че по петите на Na'Vi, които обявиха, че обновяват състава си, оставяйки на пейката всички играчи, освен двама, за да вземат FlyToMoon уж "пробно", Virtus.pro също следват техния пример.

„Отборът ни по Dota2 ще пропусне ESL One Germany 2020 и ще премине в неактивност за известно време. Момчетата не се представят според очакванията ни през последните месеци. Ръководството, играчите и вие, нашите фенове, може да видите това с очите си. Сега е моментът да паузираме нещата и да вземем важни решения за бъдещето на тима.“

Това е голям ход от страна на VirtusPro, особено след липсата на големи успехи, които имаха през трите години до TI9. След промените, които се случиха след TI9, промяната беше разтърсваща за Dota2-общността, особено след като отборът се разпадна.

VirtusPro се сбогуваха с първия си играч Pavel "9pasha" Khvastunov, който премина към Na'Vi.

Две седмици по-късно Roman "Ramzes666" Kushnarev се насочи към Северна Америка, за да играе за Evil Geniuses. Тогава Vladimir "RodjER" Nikogosyan бе поставен на резервната скамейка, оставяйки само двама от „оригиналните“ играчи от златните DPC години - Vladimir "No[o]ne" Minenko и Alexei "Solo" Berezin.

Към момента няма допълнителна информация дали вторият състав - VP.Prodigy - ще приеме поканата за ESL One Germany 2020, или ще поеме „руля“ на организацията.

Допълнителни новини за бъдещето на играчите ще бъдат разкрити, когато окончателно решение бъде взето.

Съставът на VirtusPro в момента:

Igor “iLTW” Filatov

Vladimir "No[o]ne" Mineko

Roman "Resolut1on" Fominok

Emil "Zayac" Emilzhanov

Alexei "Solo" Berezin